Clean Blue Bathroom

Mr and Mrs M

Before Our Installation

Our client felt that although the current storage was adequate, the style was dated and their shower enclosure was ineffective, both at providing a rejuvenating shower and also at retaining the water within the enclosure.

Our Bespoke Build & Installation

Through discussion it was agreed that it would be beneficial to retain the use of a full run of furniture and using Stoneham allowed us to provide a recessed or J-profile handle, which the client preferred to anything protruding or chrome. In order to maximise storage capacity and remove low-level tiled boxing, the toilet was moved from the furniture run and sited beneath the window. Utilising the existing waste run, the boxing was re-built to incorporate a concealed frame and cistern, raising the pan up from the floor. In addition to this, we re-built the soil vent pipe boxing to incorporate recessed bottle storage and provide a minimal finish to the surface of the shower walls.

A bespoke shower tray was used to fit perfectly into the non-standard distance between soil pipe boxing and door wall. It had the additional benefit of allowing us to taper the entrance end of the tray to fit within the reduced-width section of wall next to the en-suite door, without compromising on the width of showering space at the opposite end.

A simple digital thermostatic control and wall mounted fixed shower head help to prevent the walls from looking busy and a square tube ladder painted stainless steel ladder radiator provides heat to the room and towel-hanging space without the humidity affecting its surface.

The client was instantly attracted to the fresh Mint colour from Corian and it was used in sheet form to clad the shower walls and provide a matching worktop for the furniture run. The contrasting bright Designer White Corian clads the toilet boxing, window sill, recessed bottle storage and shower step and provides an easy-clean floor surface, all seamlessly sealed to prevent water ingress. The wiper blade used to remove excess water on the shower screen can also be used on the Corian panels as there are no ridges or grout joints to work around.

In order to maximise light into the centre of the home, the client had previously used patterned glass for their internal doors and this pattern was replicated on the shower screen, insulated glass unit for the window and double-colour-backed glass splashback. These small yet simple touches pull each element of the en-suite together and have provided the client with a bright and minimal maintenance shower room.

Ready to Explore Our Services?

Visit Our Showroom

Interested in Learning More?

Download Brochure